Het eerste initiatief is genomen door Roger van der Linden (Stichting For a Kid‘s Smile) die reeds vele activiteiten organiseerde om gelden te genereren voor Kika. The REAL Running Dinner, dat reeds 3 keer in Vijlen werd gehouden was de opmaat naar deze wijnmarathon. In Raymond Beeren van Bearsports (dé expert voor trailrunning in Zuid-Limburg) en Patrick Franken van Valdivini (wijnkenner, hardloper en grondlegger van de Koning van Spanje Trail) werden twee enthousiaste founding partners gevonden.
Eind 2019 werden de plannen concreet gemaakt en de eerste editie stond gepland voor 20 september 2020. Helaas gooide corona roet in het eten en werd de eerste editie een jaar uitgesteld. Op 2 en 3 oktober 2021 beleefden we die eerste succesvolle editie en die smaakte naar meer. De Limburg Wijnmarathon laat de deelnemers kennis maken met Zuid-Limburg als wijnregio en hardloopregio.
Het evenement wordt georganiseerd met 3 doelstellingen:

  • Promotie van de wijnregio Zuid-Limburg
  • Promotie van Zuid-Limburg als hardloopregio
  • Genereren van gelden voor het onderzoek naar kinderkanker
De Limburg Wijnmarathon is een trailrun waarbij de beleving veel belangrijker is dan de sportieve prestatie en die beleving wordt verder gevoed doordat er ook nog eens geld gegenereerd wordt voor het onderzoek naar kinderkanker!